Sherco

Sherco is in 1998 opgericht door de Fransman Marc Teissier en door de Spanjaard Andreu Codina.

Deze heren hadden een voor trialland ongekende PR stunt bedacht: De nieuwe motor die zij samen met trial goeroe Paxau hadden ontwikkeld mochten zij tijdelijk de naam Bultaco geven.

Het allereerste model had dan ook de bekende vaalrode kleur van het roemruchte merk en zij konden luid verkondigen: Bultaco is back! In het eerste jaar konden daardoor direct al meer dan 1000 motoren verkocht worden en een vliegende start was gemaakt!

Bultaco werd Sherco

Na 2 jaar moest er een andere naam komen voor de Bulaco Sherpa en dat werd Sherco. Voor de productie werd gekozen voor een fabriek in het Spaanse Caldes de Montbui, daar rollen tot op de dag van vandaag de Sherco trialmotoren van de band.

Door de uitgekiende strategieën van Teissier is het merk vanaf nul opgebouwd tot een klinkende naam in trialland.

Teissier is zelf ook een bevlogen trialrijder (10 x SSDT !!) en weet exact wat de markt vraagt en voert dit dan ook door tot in de kleinste details.

Stabiel merk

Doordat het bedrijf gewoon 1 baas en eigenaar heeft, zijn de lijnen zeer kort en kunnen veranderingen snel worden doorgevoerd. Ook is Sherco zo’n beetje het enige trialmerk wat zonder externe investeerders en schuldenvrij opereert. Dit heeft tot gevolg dat het een zeer stabiele en safe partner is voor ons als importeur.

Bij meetings en fabrieksbezoeken heerst er dan ook steevast een familiaire sfeer, waarbij bijvoorbeeld nieuwe technische of markt ontwikkelingen van zowel onze als hun zijde vrijelijk over tafel gaan.

Dat we sommige mensen inmiddels al zo’n 10 jaar kennen draagt daar natuurlijk ook aan bij..

Importeur Sherco en Scorpa trialmotoren