Electric Motion

Electric Motion is in 2011 opgericht door Philippe Aresten en heeft zich van meet af aan gericht op het bouwen van Electrische trialmotoren.

Wij, PMtrials, hadden in 2012 de primeur met de motor  met framenr. 00001 in Nederland.

Electric Motion heeft zich in de 10 jaren daarna flink ontwikkeld met als resultaat een mooie nieuwe fabriek in Zuid Frankrijk, een mooie competatieve machine en een wereldkampioenschap!

Electric Motion is de enige fabriek die zich 100% toelegt op de ontwikkeling en productie van Electrische trialmotoren, een beter gespecialiseerd team is niet te vinden!

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is EM-EPure-2022.jpg

 

 

 

We schrijven oktober 2012:

Met enige trots presenteren wij u de eerste echte trialmotor met elektrische aandrijving, de EM 5.7!! PMtrials heeft naast Sherco en Scorpa, ook de import van EM in Nederland. EM, sterk gelieerd aan Scorpa, kon de maandag vóór de kampioenstrial van 2012 de allereerste seriemotor van de band laten rollen. Reden voor ons om af te reizen naar Zuid-Frankrijk om de aller-aller eerste electric trialbike persoonlijk van directeur Philippe Aresten in ontvangst te nemen. Gezien de staat van dienst van Philippe (ontwikkelde reeds vele trialmotoren voor diverse vooraanstaande merken) hadden we ingeschat dat we best direct aan een wedstrijd konden deelnemen. De lat werd wel direct hoog gelegd, deelname aan de kampioenstrial 2012, vrijwel zonder voorbereidings- en testtijd!! Daags voor de wedstrijd hadden we nog even de gelegenheid om de motor te testen en daar moesten we het mee doen. Tijdens de eerste test bleek dat je wel flink aan de motor moet wennen, maar ook dat hij eigenlijk gewoon direct al “af” is. Afgezien van een iets hoger stuur hoefden we helemaal niets aan te passen en voelde alles direct betrouwbaar aan. Na de presentatie van de motor bij de kampioenstrial werd er wel even vreemd opgekeken dat we met een dergelijk nieuwe en vreemde motor de wedstrijd in durfden, maar al gauw bleek dat ongegrond. Weliswaar ingeschreven in een iets lagere klasse dan gebruikelijk, wisten we beide dagen in de Sportklasse B op ons naam te schrijven, de eerst victorie voor een elektrische trialmotor in Nederland dus!!

 

Importeur Sherco en Scorpa trialmotoren